Bodrogi Attila honlapja
Bodrogi Attila honlapja
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Elérhetőségek

Elérhetőségeim:

Telefonszám: 06 (20) 973-2688, (1) 355-4024

Levélcím: Budapest, 1122 Városmajor u. 22/B.

E-mail: fatika@axelero.hu

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2006-10-30
 
Önéletrajz

Szakmai önéletrajz
 
 

1973-ban megszülettem Budapesten és a szám azóta sem állt be. Bár voltak már ifjú koromban is színészi kezdeményezéseim (diákszínjátszás, szavalás, műsorvezetés, diákrádió) azért tisztes polgárként kezdtem az életet zenei általánosban, kéttannyelvű gimnáziumban és szerettem volna lenni, újságíró majd reklámpszichológus is, de végül kikötöttem a régi szerelemnél: a színháznál.

1997-ben elvégeztem a szinkronrendező-asszisztens és szinkronszínész stúdiumot, ahol nagyon sok -egy életen át meghatározó- dolgot tanultam igazi mesterektől (Gerhardt Pál, Tomasevics Zorka, Ságodi Gabriella, Gosztonyi János…) no és elindultam a szinkronizálás rögös útján.

Az igazi fordulópontot 2000. májusa jelentette. Ekkor végeztem a Gór Nagy Mária Színitanodá ban, mint az „év végzőse”. Ahol a színészmesterségen kívül művészi beszédet, színpadi mozgást, akrobatikát, hangképzést, zenés mesterséget, balettet, fonetikát, színház-, dráma- és jelmeztörténetet tanultam. Osztályfőnökeim: Pogány Judit illetve Barta Mária voltak

2002. januárjában a Vidám Színpad Charley nénje című előadásában nyújtott alakításom elismeréseképp a Magyar Színész Kamarától megkaptam a Színész 1. minősítés t. A 2000. decemberi bemutató után 2003. májusáig közel 100 alkalommal játszottam el e zenés vígjáték főszerep ét: Babberley pajtást. Ez a szerep egy életre elkötelezett a színház mellett.

1998-as alapításától 2003-as bezárásáig tagja voltam a Fiatalok Színházának, ahol többek között musicalekben (Hair, Katonadolog), vígjátékokban (Ahogy tetszik) és színművekben (Szerelem, Liliom, Nyár) léptem színpadra.

Azóta a budapesti Játékszín ben, a Vidám Színpad on, a Karinthy Színház ban, a Ruttkai Éva Színház ban, az Articsóka Színpad on, az RS9 Színház ban valamint a Budaörsi Játékszín ben, a keszthelyi Balaton Színház ban találkozhat velem a közönség és a Fogi Színháza nevű társulatnak is tagja vagyok, ahol több zenés mesejátékban és felnőtt előadásokban is játszom szerte az országban.

A 2002-2003-as évad „a nagy beugrások ideje” volt, hiszen 8 darabba (Hotel Plaza, A Tanú, Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, www.családazinterneten.hu, Mindhalálig szex, A kisherceg, Mirr-Murr, Dr. Bubó) ugrottam be egyik napról a másikra.

A 2003-2004-es évad viszont a búcsúzások évada lett, hiszen bezárta kapuit a Fiatalok Színháza a Stefánián (Szurdi Miklós a székesfehérvári színházat igazgatja tovább). A Vidám Színpad új igazgatója -arculatváltás miatt- levette a színlapról a Charley nénjét. Sok kedves szereptől és számtalan kedves kollegától búcsúztam el szeptemberben. De az élet ment tovább és 7 színházban 14 darab

A 2004-2005-ös évad már szeptemberben és októberben is bővelkedik bemutatókban: szeptemberben a Szaffi c. zenés mesejátékban a Kormányzó szerepe várt rám, október 2-án egy réges-régi szerepálmom: Micimackó a zenés mesejáték címszerepe, aztán 8-án szívemhez közel álló műfaj, az operett egyik nagyszerű darabjában: a Csókos asszony ban Ibolya Edét formálhatom meg, 20-án a Koltai Róbert rendezte Egy szoknya, egy nadrág című zenés vígjátékban is megtalálom a szerelmet, mint szállodai mindenes és egy régen várt nagy komédiázás, a keszthelyi Balaton Színházban bemutatott Leszállás Párizsban című komédia Robert-jeként is számos komikus helyzet után rám kacsint Ámor…

2003. őszén felvételt nyertem a budapesti Zsigmond Király Főiskola Kommunikáció-Művelődésszervező szak ára, ahol kulturális menedzsmenttel és médiaismeretekkel foglalkozom.

Nagy örömömre a színészi munka általam nagyon kedvelt területén, a szinkronizálás ban 1997. óta jelentős számú feladatot kapok. Napi rendszerességgel dolgozom Budapest szinte valamennyi stúdiójában A hét év alatt többszázszor kölcsönöztem a hangomat különböző mozifilmekhez, filmsorozatokhoz, rajzfilmekhez. Emellett TV műsorok, reklámok, nagyvállalatok hangja vagyok.

.Imádok ének elni (bárcsak tudnék is…) -a legkülönbözőbb műfajokban- az operától az operetten, sanzonokon át egészen a musical-ig. Ezt egyszerre több darabban is tudom kamatoztatni. Számos musical-műsorban léptem már fel, többek között Németországban is. Énektanáraim Tordai Éva, Ercse Margit művésznők voltak (a Magyar Állami Operaház magánénekesei). Jelenleg Kővári Judit tanítványa vagyok. 2003-ban pedig két kollegámmal megalapítottuk a Na és.. együttest, mely remélem hamarosan ismert és népszerű foltja lesz a magyar popéletnek!

2004-től folytatva a Hunyadi Mátyás Művészeti Iskolában megkezdett hagyományt, a Csepeli Munkásotthon diákszínjátszóival foglalkozom hetente többször. Remélem kölcsönösen sokat tanulunk egymástól.

Éveken keresztül verseny tánc oltam a dunakeszi Lokomotív és a budapesti Kristály Táncklubnál. Ez kellő alap volt a későbbi színpadi mozgásokhoz.

Jókedvem és energiám (egyelőre) kifogyhatatlan és remélem ezt mások is észreveszik, hiszen amíg fiatal egy színész, addig szeretne tanulni csodás kollegáktól, csodás előadásokban, csodás dolgokat a szakmáról, az életről, az emberekről… Rajtam nem múlik!

 
Aktuális fellépések

2006. november

Édesnégyes:
11. 20 óra-Liget színház
18. 20 óra-Liget színház

 
Üzenj, beszélgess, kérdezz!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
...

A felhasznált képek és egyéb anyagok forrása a szinhaz.hu/bodrogiattila, Attila hivatalos honlapja!

 

AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB